Senaste inläggen

Av Dina - 21 april 2013 10:43

I år var det lite miss i planeringen för min del.

Det började med att jag åt en sen lunch el om det var en tidig middag.

Så när vi åkte mot stan var jag inte hungrig. Just då.

 

Förra året missade vi Stockholms slott, så iår bestämde jag för att börja där. Kön gick från slottsingången och ner på slottsbacken, aldrig att jag skulle ställa mig i den kön! Men så kom jag på att Livrustkammaren låg om hörnet och dit var det inte så många som hade hittat, än, så vi gick dit.

 

Livrustkammaren visade sig vara ett bra val, av två anledningar, dels att det inte var någon kö och dels för att jag hade Micke med mig. Hans intresse för kultur är ungefär i höjd med hans anklar. Men i livrustkammaren fanns det vapen, sånt gillar han ju.

 

 

Ok, jag stod nog inte tillräckligt nära, men midjan är helt skuren efter min...

 

Miss nr 2: Mitt emot slottet vid slottsbacken litter Tessinska palatset. Jag har bara gått förbi det utifrån, aldrig varit inne, nu öppnade dom upp det, delvis. Vi skulle börjat där, eftersom det var ljust ute då, nu var det mörkt och att se en trädgård i mörker var väl inte direkt någon hit. Jag bara väntade på att en mus skulle hoppa upp ur buskarna. Men jag måste säga att Tessinksa palatset är värt att titta på, så mäktigt, mäktigare än man trott! Och ute i trädgården som var lystes upp endast av marshaller började plötsligt en kör sjunga mycket vackert!

 

Kören skymtas längst in i bild.

Paradvåningen var öppen kvällen till ära, men när jag skulle ta mig upp stod en vakt där och frågade efter biljett...?

Biljett?! Detta är Kulturnatten, då är det gratis! Men innan jag hann svara att jag betalar skatt och behöver ingen biljett kom en äldre man bakom mig och fnös åt vakten att "...Biljetterna var slut redan 18:45  klart hon inte har någon biljett!"

Han hade ingen heller uppenbarligen...

 

Längre ner i backen låg Stockholms ekonomiska museeum, låter inte så spännande men dom hade 40-tals tema, musik, kläder osv.

Klart att man skulle slänga ett öga där också.

Jag hade i det tysta förbannat Micke att han tog med sig sin röda mössa innan vi gick hemifrån, men blev tacksam över den på kvällen, det var lätt för mig att hitta honom i folkvimmlet då. Han lyste rött...

 

 

I vikingarnas spår... Tycker mer han platsar i Nils Karlssons pysslings spår med den röda luvan..

 

Vi tog Österlånggatan i gamla stan och många gallerier hade öppet trots den sena timmen, men det var ingen idé att ens komma med det som förslag. Men bara att gå i gamla stan är så mysigt, och speciellt ikväll när det var ovanligt tyst och folktomt och månen lyste upp gränderna.

 

Vi gick förbi en, för mig, favorit, jag blir så imponerat när folk ser potential i vad jag skulle se som skräp. Och jag minns tyvärr inte vad konstnären hette, men av gammal metallskräp och skruvar gör han massa roliga figurer. Sist jag var där kunde jag inte fota men just det här galleriet var stängt och jag kunde fota fritt, utanför alltså.

     

"Kläder" till vinflaskor, tex... Underbart! Allt av återanvänt metall.

 

Sista anhalten blev Stadsmuseumet. Nu började jag dessutom bli hungrig... Och fler med mig, för bortsett från att det var lördag, så var det kulturnatt och mycket folk på stan och fullt i alla resturanger vi tittade in.

Men jag ville utnyttja tiden maximalt, och sååå hungrig var jag inte, kulturnatten är ju tyvärr bra mellan 18:00-24:00 och kultur är inget man gar sig igenom på 20 minuter! Det skall avnjutas maximalt!

 

Stockholms stadsmuseum handlar naturligtvis mestadels om just Stockholm. Då och nu typ,

Personalen hade bytt om till tidsenliga kläder, det hade dom gjort på alla museeum.

Skolan förr, när den var bättre... (?)

   

Skor utanför klassrummet.

 

Hur man bodde i Stockholm förr.

Här bodde en sömmerska med sin son, sonen har det enda "sovrummet"

   

Mitt emot bodde familjen Lundberg, Med en uthyrningsdel.

       

 

Sen var jag på en intressant utställning om Stockholms vatten.

Det gav en och annan fundering hur man själv gör i sitt eget hem.

Jag hann inte analysera allt där inne för i en monter så hade som en tv som visade hur det gick till på stochloms renverk. Min mage vände sig ut och in och den var redan tom, tack och lov!

Men något intressant var att dom hade lagt en sil som finns i rören där toaledningarna går så man fick se hur det såg ut efter en dag. Och här är vad man kan hitta i filtren,

 

Utanför toaletterna stod två fina damer och samtalade och plötsligt öppnades dörren och ut kom en fin man.

   

Tagen på bar gärning, skulle jag vilja säga! :-)

 

Klockan var nu halv tolv på natten och vi bestämde oss för att ge oss och åka hem, vi var ju nära Slussen och på en halvtimme hinner man inte mer. Och vi ville nog inte ha mer heller, vi var nöjda.

Som vanligt en trevlig kväll.

På´t nästa år igen!

 

ANNONS
Av Dina - 18 april 2013 21:54

I lördags var det dag för barn nr 6 i Andreas och Nisas barnaskara att döpas. Lilla Theo.

 

Max tillsammans med dopbarnet.

 

Efter att ha svurit över val av kyrka, Bro kyrka, blev det en glad överraskning när den 29-årige prästen trädde fram. Jag såg mig själv som huvudrollsinnehavare i en ny tappning av Törnfåglarna...

Den dagen han kommer till Nacka kyrka kommer jag bli en trogen söndagsbesökare!

 

Nåt som var extra kul också var att min kusin Pernilla, min morbrors absolut förstfödda, var med. Vi hade tappat kontakten i flera år och har nu återupptagit den. Mycket kul!

 

 

Den söta bebisen i AnnaMarias famn heter Greta och hur vi än försökte övertala hennes pappa att ge oss henne ville han promt ta med henne hem när han gick. Girigt, tycker jag, han hade ju två barn till!

 

Jag å andra sidan hamnade bland nappflaskorna. Kände mig som värsta amman, men det var faktiskt bara kul, det var ju ett tag sen.

   

Högst upp med Greta och här ovan med lilla Theo.

AnnaMaria ville också gosa med bebis och tog lilla Theo ifrån mig efter ett tag. Och alla kan ju se hur road han var av det...

 

Hela alltet var jättetrevligt och jättefint. Bra jobbat Andreas och Nisa, jag tror Nisa mer än Andreas, men i alla fall...

Och tack för en mycket trevlig dag!

 

 

 

ANNONS
Av Dina - 17 april 2013 13:22

I ondsdags, för en vecka sen, hade vi planeringsdag. Den skulle vara på Vikinglines nya båt Grace, framtidens östersjökryssning, enlig rederiet, Kan inte säga så mycket om den mer än att allt såg nytt ut eftersom vi satt i konferansrummet hela vägen till Åland, sånär på att vi åt frukost i matsalen.

 

På hemvägen, efter avnjuten middagsbuffé, hade vi en timma på oss att strosa runt eller att ta en drink i baren.

Nasrin beställde en med is som skiftade i olika färger, och sen var hon tvungen att ta en till eftersom hon ville ha fler såna isbitar..

     

Det började med att vi var en grupp på fyra personer, men sen kom fler och fler och vi hade skitkul.

 

 

Och bättre blev det!

Tillsist hade vissa av oss så kul och trots att vi var skittrötta eftersom vi hade klivit upp innan fem på morgonen, så drog vi vidare när vi kom i hamn.

 

Jag och Alga.

 

Alga, jag och Rishan.

Det togs väldigt många kort, men jag nöjer mig med att publicera dom här.

 

Det enda störande momentet på hela resan var innan vi skulle gå i land, Viking  line hade "Franska Veckan" och det betydde att samtiliga unga tjejer som uppträdde stod i princip nakna sånär som en glittrig BH och glittriga trosor. Hande mannen det??? Nej! Han stod i en snygg kostym...!

Dåligt! Mycket dåligt!

Skäms Vikingline!!

 70 % av alla var kvinnor på båten och jag kan tala om att INGEN uppskattade detta!

Jag försökte få lite jämnvikt i det hela med att ropa: "Take of your clothes!" när mannen kom in, men fick inget gehör...

 

Annars var allt toppen!

Bra planerningsdag, träffade massa människor som man sett i korridorerna men aldrig riktigt talat med som man verkligen "bondade" med den dagen.

Och en öl efter båten som en del hakade på var också mycket trevlig. Det var människor jag aldrig har gått ur med förut men kommer med all sannorlighet att göra det igen!

 

Av Dina - 2 april 2013 16:39

Inte bara klockan skall ställas om till sommartid!

 

Av Dina - 21 mars 2013 09:44

I Grekland säger man om någon som slösar sina pengar att "du äter upp dina pengar", fritt översatt.

Och det är precis vad jag gjorde häromdagen.

I tisdags när snön föll, vindarna kom från Nordpolen och var isisga skulle jag och Susanne träffas för sen lunch.

 

-"Ta någ nära Slussen!" sa jag till Susanne när vi diskuterade vart vi skulle gå, "Jag har ingen lust att gå omkring i det här vädret"

 

Så vi bestämde "Blå dörren" vid Slussen.

 

Helst hade jag velat äta något varmt eftersom jag var nedkyld ända in i benmärgen, men jag fastnade för en sallad med chiliräkor och grillat vitlöksbröd. Skitgott!

Så kaffet efter maten blev en Irishcoffee. Sen en till och sen en till...

 

 

Efter ett par timmar så kom servitören och sa att vi måste flytta till baren eftersom bordet var reserverat till middag.

Vi hade ingen lust att sitta i baren så vi tog oss ut i kylan och gick till Bishops arm, tror jag det var, men där visade det sig att det bara fanns barplatser om man inte ville äta.

 

Ut i kylan igen, Nu gick vi till en överfull Rival, men nu hade klockan börjat bli så mycket att Yvonne skulle komma in till stan och hon ville gå till restaurang Patagonia på Nygatan.

 

Det är en latinamerikansk restaurang, dom har tyvärr ingen tapas, men en himla god mat! Väldigt gott var det faktiskt, så jag var på!

 

 

Servitören rekomenderade en drink innan maten, Pisco sour. Jag dricker inga syrliga sura drycker men han insisterade så jag gav med mig. När han såg att jag inte drack frågade han varför och jag sa att den är för syrlig och att vonne skulle få den när hon kom, men han gav sig inte utan tog ut den och gjorde om och gjorde rätt, nu var den drickbar!

 

 

 

 

Vid midnatt var kvällen slut. För mig och Susanne var det nog bra eftersom vi hade börjat den redan 13:30, men det var ju mitt i veckan och arbetsdag dan efter och inte visste jag att jag då skulle vakna 04:15 och inte kunna somna om.

 

Av Dina - 9 mars 2013 23:33

Idag var det manifestation mot det fruktansvärda REVA.

Dagen var solig med svinkall, jag åkte till T-centralen för att möta upp med min kompis Lokman som hakade på, kul!

Sen gick vi mot Kungsträdgården där det redan, trots att vi var lite tidiga, hade samlats en massa människor. Alla helt underbara!

 

Uppvärmningen stod en grupp tjejer för med värsta braiga toner med slagverk, jag kunde inte stå still.

 

 

Sen började talen.

Folkpartiets ungdomsförbund var där och talade, inte så poppis då deras moderparti var en av som röstade fram detta.

Mest utbuad blev dock MPs Maria Ferm, hon stod där och pratade om hur vi måste ställa upp för alla människor när det var MP som hjälpte alliansen att få igenom REVA. Hon hann inte säga så mycket för det började att ett gäng tjejer började skrika "HYKLARE" och sen ljöd det ordet över hela Kungsan, tills hon talat klart. Vad skulle hon dit och göra egentligen, hon måste ju ha vetat att hon skulle få den reaktionen.

 

 

Det mest fotade plakatet:

 

Och här är jag

 

 

Jag är inte så stor, men jag kom med på Metros foto också.

 

Men det var nog inte mig utan mitt plakat dom ville åt...

 

Stelfrusna gick vi, jag, Lisa och Barbro till regeringshuset för att lämna våra plakat när demonstationen var över. Och då kan jag nu passa och tacka alla skattebetalare för den vrma chokladen som jag hällde i mig för att återfå rörligheten i min lekamen.

 

Barbro åkte hem och jag och Lisa tog oss till den irländska puben Wirström.

Lisa skulle träffa upp vänner senare och titta på rygby och jag skulle ta en irishcoffee med henne som väntsällskap.

Rygbymatchen visades på storbildstv, Irland - Frankrike, det blev oavgjort, och vi satt bredvid två hetlevrade fransmän. Jag har aldrig sett en rygbymatch förut och hade jag inte haft Lisa, som själv har spelat, hade jag inte fattat så mycket. Nu vet jag allt! (Nästan)

Tillräckligt för att jag skulle sitta kvar och se färdigt matchen.

En sak till jag lärde mig var att inte låtsats förstå irländska och svara "yes" när dom pratar med dig... Ja, ja, jag hade en mycket trevlig dag iallfall!


Av Dina - 27 februari 2013 00:48

I lördagskväll får jag ett upprört samtal från Barre om att drömprinsen inte var en mardrömsprins och hon packar ihop sin byrå och några påsar och återkommer!

Så på söndag förmiddag stod dom här igen. Och jag vet inte om det är jag eller om mina glasögon börjar bli dåliga, men påsarna, som egentligen är svarta plastsäckar, verkarde ha förökat sig...

     

Och det här är bara hälften som jag fotade...

Av Dina - 27 februari 2013 00:29

För det är AnnaMarias födelsedag.

Och jag glömde inte bort dig Sarah, tänkte på dig flera gånger den dagen!

 

Men den 21:a var på en torsdag och Mia bestämde att vi skulle fira henne på fredagen istället.

Till sitt kalas hade hon beställt smörgåstårta och chokladtårta.

Så när jag kom hem från jobbet slängde jag i mig lite mat, drack en kopp te och sen var det bara att ställa sig i köket och sätta igång. Tre smörgåstårtor blev det, och chokladtårta också förstås.

 

Helt slut gick jag och la mig för att jag hade arbetsdag på fredagen också.

På fredagen kom jag hem, garnerade tårtorna, hoppade i duschen och gjorde mig redo att ta emot gäster.

     

 

Strax innan midnatt drog gänget vidare dom skulle ut och slå klackarna i taket och hur frestande erbjudanderna om att föja med var så var jag tvungen att tacka nej, Vissa skulle ju vara på jobbet kl 07:00 dagen efter...

Jag har insett att jag behöver sova innan arbete.

Det var bättre förr...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Dinasblogg med Blogkeen
Följ Dinasblogg med Bloglovin'

Translate


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se