Direktlänk till inlägg 28 juli 2010

FÖR MÄN: ÖVERSÄTTNING AV NYCKELUTTRYCK I KVINNANS SPRÅK

Av Dina - 28 juli 2010 15:06


   
Som du vill: Detta uttryck använder kvinnan för att avsluta alla gräl där hon visserligen vet att hon har rätt, men ändå känner att det är viktigare att få tyst på dig. Svara aldrig med detta uttryck om hon säger "Titta på fotbollen du". Det kommer bara att resultera i ett av alla dessa gräl.
 
Fem minuter: Detta är minst en halvtimme. Kan jämföras med samma fem minuter som det är kvar på fotbollsmatcherna på tv innan du kan gå ut med soporna, så klaga inte.
 
Ingenting: Detta betyder någonting, så var beredd. "Ingenting" kan användas för att beskriva vad en kvinna känner inför att vända upp-och-ner, ut-och-in och bak-och-fram på en man."Ingenting" betyder oftast att ett gräl på "Fem minuter" är på gång och att det kommer att sluta med "Som du vill".
 
Jamen, gör det då (med upphöjda ögonbryn): Detta är en utmaning. En utmaning som som kommer att medföra att kvinnan blir arg för "Ingenting" och sluta med "Som du vill".
 
Jamen, gör det då (med normala ögonbryn): Detta betyder "Jag ger upp" eller "Gör som du vill, för jag bryr mig inte ändå". Du kommer att få höra ett "Jamen, gör det då" med upphöjda ögonbryn inom någon minut, följt av "Ingenting" och "Som du vill". Sedan kanske hon pratar med dig igen om "Fem minuter" när hon lugnat ner sig lite.
 
Ljudlig suck: Detta är inte ett ord, utan ett verbalt uttryck. "Ljudlig suck" betyder att hon tycker att du är en idiot och undrar varför hon ödslar bort sin tid med att stå här och gräla med dig om "Ingenting".
 
Tyst suck: Inte heller detta är ett ord, utan även det ett verbalt uttryck. "Tyst suck" är ett av de få kvinnliga uttryck som män faktiskt förstår. Hon är faktiskt nöjd. Det bästa du kan göra är att stå fullständigt stilla, utan att ens andas, så kanske hon fortsätter att vara nöjd.
 
Förresten...: När detta ord inleder en mening, så innebär det garanterat problem. T ex, "Förresten, kommer du ihåg vad det är för dag idag?" Eller "Förresten, jag pratade med (din suparkompis namn) om vad du gjorde igår kväll". Om hon inleder en mening med "Förresten", så SPRING, gå för Guds skull inte, snabbt mot närmaste utgång. Hon kommer att säga "Som du vill" och kasta ut dina kläder genom fönstret. Att hon sedan inte pratar med dig på minst två dygn är, relativt sett, ett billigt pris att betala. "Förresten" i början av en mening betyder oftast att hon ertappat dig med att ljuga om något. Försök inte fortsätta ljuga för att ta dig ur sådana situationer, för då får du ett "Jamen, gör det då" med upphöjda ögonbryn, följt av uttryck och handlingar så oerhörda att vi inte kan förmå oss att ens försöka beskriva dem.
 
Det gör inget: Detta är ett av de farligaste uttrycken en kvinna kan använda i samtal med en man. "Det gör inget" betyder att hon vill fundera länge på vilket straff hon skall utdela för vad det nu är du har gjort. "Det gör inget" används ofta tillsammans med "Som du vill" och "Jamen, gör det då" med upphöjda ögonbryn. Någon gång inom en snar framtid, när hon har smidigt färdigt sina diaboliska planer, kommer du att sitta i klistret som aldrig förr.
 
Jasså, låt höra då: Detta är inte ett uttryck, det är en erbjudan. Kvinnan erbjuder dig chansen att berätta vilken ursäkt eller orsak du vill för att föklara varför du gjort vad du nu har gjort. Du har en hygglig chans att klara dig helskinnad genom att berätta sanningen, så är du bara försiktig borde du slippa ett "Det gör inget".
 
Tack: En kvinna tackar dig. Svimma inte, svara bara "Ingen orsak".
 
Tack så himla mycket: Detta är något helt annat än "Tack". En kvinna säger "Tack så himla mycket" när hon är riktigt irriterad på dig. Det innebär att du har sårat henne på det mest hjärtlösa sätt och kommer att följas av "Ljudlig suck". Fråga för allt i världen inte vad som är fel efter "Ljudlig suck", för hon kommer bara att svara "Ingenting".
 
Jag hoppas att detta klarar upp eventuella missförstånd....

 
 
Ingen bild

Bea

29 juli 2010 00:57


Härligt!!! Stämmer...

 
Ingen bild

Gull-Britt

30 juli 2010 10:55

Vad får du allt ifrån?
Tack så himla mycket är bra!
Må gott

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dina - 17 januari 2015 14:26

Sommaren och hösten 2014 har inte riktigt varit mitt år. Av många olika anledningar har jag mest försvunnit från joredens yta, känns det som, utom då jag har varit på jobbet, där jag har varit så mycket jag har kunnat. Kanske mest för att slippa ta...

Av Dina - 18 augusti 2014 12:36

Igår var jag bjuden till Yvonne på girllmiddag. Meningen var väl att vi skulle laga mat tillsammans, men jag jobbade till kl 18- och jag tror att verken Yvonne eller hennes mamma hade lust att börja med maten så sent.  Så innan jag ens hade lämnat ...

Av Dina - 14 augusti 2014 22:57

Jag vet inte om det är såhär för alla när man blir äldre eller om det är bara jag. Man vill så gärna träffa och umgås med sina vänner, men tiden räcker inte till... När hamnade jag i den här negativa spiralen och hur tar man sig ur?   Då och då l...

Av Dina - 14 augusti 2014 14:29


Någonting jag aldrig har klarat under hela mitt liv är underklädesshopping. Jag tittar när jag är i butikerna men jag köper nästan aldrig. Bara när jag absolut måste och då blir det mer praktiskt och bekvämt än nåt annat. Kritiken haglar här hemm...

Av Dina - 14 augusti 2014 08:55

Jag har många vänner från Iran, Irak, Kurdistan, ja området däromkring och nästan alla frågar mig varför jag inte färgar med Henna. Och jag vet inte varför, jag bara gör inte det. Mitt hår skulle bli så mycket bättre om jag använde Henna.   S...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards