Alla inlägg den 24 juli 2010

Av Dina - 24 juli 2010 14:55

Tisdag:

Jag är ett stort fan av muséer, har alltid varit, Micke är inte lika förtjust så jag blev (glatt) förvånad när han föreslog att vi skulle åka in till stan och gå på Stadsmuséumet.

Vi har senaste tiden gjort många stadsvandringar, främst på söder med alla dess hus och palats, men man vet inte så mycket om dem och det stör mig, för jag vill veta och det hoppades jag att jag skulle få göra på Stadsmuseumet.

Väl där hade dom tre olika utställningar.

Vi började med den första. Stockholm gemom 700 år.

Väldigt intressant. Man fick också lära sig om dom olika läkemedlerna som man använde på medeltiden, det är ju sånt jag har läst om men nu fick man även lukta på dem. Ett medel kalades Mumiepulver och innehöll i stort sett det som stod på ettiketten. Och för dom som har känt lukten av ett lik, så vet ni att det luktar verkligen inte gott, och den doften hänger sig kvar länge... Det gjorde det här med.

Och det blev värre av att lokalerna hade ingen som helst luft. Det var så varmt och kvavt så innan jag var färdig var Micke på väg att svimma och måste ut, jag gemomled 20 min till för jag vill se en film som var intressant, men sen gav jag också upp, jag kunde inte längre andas kändes det som så jag anslöt mig till Micke som satt sig ute på Ryssgårdens café.

Dom andra två utställningarna får vi ta vid annat tillfälle.

  I byggnaden som idag Stadsmuséet ligger i var på medeltiden Stadshus. Innanför dom här väggarna dömdes kvinnor till döden för häxeri. Hemskt!

Och på gården, Ryssgården, som nu är entrén till museet, låg ryssbodar i mitten på 1600-talet, ca 74 stycken för de Ryska köpmännen och en rysk kyrka.

För dom som kan och vill kommer här lite intressanta stadsvandringar:

 

Gissa om jag ska gå...? ;-)


När vi ändå var på museehumör, vi hade gett upp om att fortsätta på stadsmuseumet, så gick vi vidare över Slussen, förbi slottet och till Medeltidsmuseeumet. Där hade dom en stor utställning om Birger Jarl, Stockholms grundare, han skulle ha blivit 800 år iår om han hade haft hälsan i behåll..

Mer medeltida stockholm och lite mer autentiskt efterosom muséet ligger under gatan, där det en gång gick tunnlar till slottet och där det en gång låg hus. Mycket fin utställning och till skillnad från Stadsmuseet så var det mycket svalt på Meleltidsmuseet, så svalt så när vi hade gått runt där färdigt så var det en fröjd att få komma ut och värma sig.

 

Onsdag:

Vi har fått getingar. I början så struntade vi i dem, men dom blir bara fler och fler och till slut tog Micke det personligt. Dom inkräktade på hans egendom.

Så i tre timmar, dvs från frukost och hela förmiddagen, stod Micke med ett elektriskt tennisracket och dödade getingar.

 

Först när jag sa till på skarpen att jag var färdig att åka nu gav han upp.

Vi skulle nämligen ut och handla lite saker, bla fläktar till barnens rum, det har varit mycket varmt på nätterna.

Vi hittade inga fläktar så vi gav upp och åkte till våra vänner Sus och Staffan för fika.

Jag och Susanne passade på att ta en sväng på tu man hand till Blomserlandet, Sus skulle köpa lite blommor, sen var det hem igen.


Torsdag:

Tvättdag.

Max skulle snart åka till Grekland och ville ha lite kläder tvättade. Det passade mig för jag har inte varit hemma så mycket senaste tiden och tagit hand om mitt hem, så det passade jag på nu.

Fast på eftermiddagen ringde Sara och ville ha middagssällskap i stan, så jag mötte upp henne vid den vanliga kinaresturangen.

Efter middagen så tog vi en promenad till Söder, köpte oss en varsin läsk och satte oss i trappan vid Björns trädgård och tittade på alla människor som åt, drack, spelade spel eller umgicks.

Vi satt där längre än planerat, men tillsist var vi tvungna att ta oss hem igen.


Fredag och lördag kan snabbt sammanfattas med stress.

På fredag att köpa det sista som skulle med ner till Grekland.

Handla till Mia och Oliver som skulle vara själva hemma över helgen då jag och Micke planerat att åka till Sarah och Totis.

Men allt sprack då Micke hade den dåliga smaken att bli sjuk.

Så här sitter jag nu, lördag och vet inte vad jag ska göra och vädret är, som pricken över i, grått...



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards