Alla inlägg den 14 april 2009

Av Dina - 14 april 2009 08:26

Nu är "svenska påsken" slut och idag börjar den ortodoxa påskveckan, alltså min påsk.

Jag har aldrig förut känt att det har varit viktigt att hålla på traditioner sådär till 100 %, men ju äldre mina barn är ju vikitgare blir det. Jag märker att det även blir viktigt för dem. Dom vill ju veta om deras ursprung från min sida, och så tycker dom det är kul också.

Förra året när jag skulle fasta på långfredagen så säger både Max och Mia att det skulle dom också göra. Kul!

I år tänkte jag "fasta" hela veckan, d v s No meat... Det skulle alltså betyda om man ska göra det på riktigt att det skulle bli en veganvecka.

Men jag fuskar och gör det till en vegetarianvecka. Utom fredag då som är mer strikt.

Jag frågade Micke om han ville uppmärksamma den svenska påsken, men han var inte intresserad och jag lägger inget krut på den.

Han undrar varför jag håller på, nu när min påsk börjar, och frågar om jag tänker på Jesus bara för att jag fastar. Han är så jäkla fånig! Det handlar väl inte om det! Det är en tradition! Om man inte gör sig till, hur märker man då att det är något speciellt?!

När man har fastat och sen går till kyrkan på natten och tänder ljusen och krossar äggen för att sen åka hem eller till någon och äta, det är det som gör påsken.

Då kan man ta bort julskinkan på julen också, eftersom allt som symboliserar en högtid uppenbarligen ínte är så viktigt. Ja, det borde jag göra, Micke som äter minst två julskinkor själv. Nästa år ska det inte finnas någon, får vi se vad han säger då minsann?!

Nä, hemma hos mig ska påsken firas den här veckan, som den alltid har gjort!

Av Dina - 14 april 2009 08:20

Söndag. Första turen i år med motorcykeln. 31 mil blev det. Vi åkte ner mot Gnesta och tillbaks, stannade hade picknick och myste i solen, det hann vi också.

Måndag. Det blev Norrtälje, vi åkte och hälsade på Mickes pappa och Kerstin på deras landsställe. Tyvärr hade vi inte lika tur med vädret, men solen tittade faktiskt fram då och då och jag och Kerstin gick en skön promenad i skogen.

Sen var det till att åka hem och slappa i soffan.

Det har varit en mycket skön helg, jag och Micke har umgåtts alla tre dagarna för ovanlighetens skull...:-)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards