Alla inlägg den 22 april 2014

Av Dina - 22 april 2014 23:17

Den här påsken gick mig obemärkt förbi i den bemärkelsen att den skulle vara en helg.

Först för att jag jobbade fram till långfredagskvällen och sen för att dagen för flytten närmar sig med stormsteg och det går ganska trögt för mig.

 

Enda lediga dagen jag hade påskveckan var tisdagen och då var även AnnaMaria ledig och vi röjde som tusan här hemma. Många "braattha" saker åkte ner i svarta plastsäckar. Även saker jag inte ville skiljas ifrån var jag tvungen att göra mig av med pga den kommande platsbristen.

 

Samma dag blev jag även av med vardagsrumsbordet, soffborden, sidebordet och hyllan, snacka om att det kändes snopet..

   

 

Senare under veckan bekantade jag mig med i stort sett alla mina grannar, det var när vi skulle bära upp reglarna. Dom gick inte in i hissen så det var bara att kånka dem upp fyra trappor och varje gång jag skulle vända mig slog jag i varenda dörr...

 

Sovrummet ska ju bli två mindre sovrum. Och Max skulle fixa det om det inte vore för att han drog till Prag istället, men han skulle fixa det när han kom hem, tar inte mer än två-tre timmar att slå upp en vägg... Ja, men det ska dit en dörr också.... Och resten av det vi böhöver för att bygga som tex gipsskivor...?

Och här kommer fördelen med att ha varit gift ett par gånger, man har lite folk runt om sig som kan hjälpa till (såna som inte kan säga nej eftersom man är "familj"). Så jag skickade hans pappa på att skaffa det åt mig.

 

Lördag kom tack och lov Micke och hjälpt mig.

Min bror också, även om han och jag mest var handlangare.

*tjoff* sa det och så var det ett dörrhål.

     

 

Och så väggen.

       

 

Söndagen spenderades återigen på Ikea.

Efter 5-6 timmars letandes, måttandes och beslutandes kom febern som ett brev på posten. Helt olägligt. Men jag hade ju rekognoserat veckan innan så jag visste ju vad jag skulle ha i det mesta.

Sen var det bara att åka hem och bädda ner sig för trots det otroligt vackra vårvädret så huttrade jag och frös.

 

Måndag, feber eller inte feber var det bara att ta sig till lägenheten och sopa och våttorka allt byggdamm eftersom möblerna skulle komma idag.

Micke kom och hjälpte mig igen. Fyra gånger skurade vi hela lägenheten, och det är vid såna tillfällen man är tacksam för att den inte är så stor. Det var jobbigt nog.

Det blev en tidig kväll även på måndagen.

 

Idag har jag tack och lov varit feberfri, men jag bestämde mig för att ta det lugnt idag, för jag vet hur det blir annars, jag ligger utslagen på kvällen igen.

Men imorgon då blir det att jobba effektivt, nu är det inte många dagar kvar. Men väldigt många saker och alla mina nyinköpta möbler ligger oihopskruvade i sina kartonger och väntar...

 

Om jag genomlever den här flytten utan att få en stroke måste jag nog gå och tända ett ljus och tacka Gud....   

 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards