Direktlänk till inlägg 6 september 2011
Igår gjorde jag en maträtt som gick hem hos alla. Även hos Micke.
Jag försöker ju få honom att äta GI och det funkar ganska bra. Lite rynk på näsan blir det när det serveras, qinoa, matvete och sånt istället för ris, pasta eller potatis, men han börjar vänja sig.
Iallafall detta var ett jättelätt recept.
Fyllda abourginer:
500 g köttfärs
2 st gul lök
4 st abourginer
2-2,5 dl Kelda gräddsås (men jag undrar om inte ostsåsen blir godare)
Salt, peppar och curry.
Gröp ur det mesta innehållet ur abourginerna.
Skär innandömet i små tärningar.
Hacka lök och stek upp lök och abourginernas innehåll i en wokpanna.
Häll i köttfärsen och stek den. Salta, peppra och häll i curry och såsen.
Under tiden hade jag lagt dom urgröpta abourginerna på en plåt med lite olivolja och stoppade dom i ugnen i ca 20 min.
När det var klart så fyllde jag dom med köttfärsen och lite riven ost och satte dem i ugnen igen i ca 10 min.
Till det serverades sallad och bulgur.
Jag gjorde bara iordning tre abourginer för jag visste att Oliver inte kommer att äta det, så till den överblivna köttfärsen kokade jag basmatiris, så fick han äta den sådär. Han tyckte det var jättegott.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|