Direktlänk till inlägg 29 november 2011
Efter flera förfrågningar, här kommer receptet på fiskgrytan, så här gjorde jag:
1/2 Laxfilé sida modell mindre
4 st Protionsbitar Torsk
2 Nävar frysta räkor utan skal
2 st Färnkål
1 st Purjolök
2 st Morötter
2 st vanliga matskedar Hummerfond
2 st Flaskor vitt matlagningsvin
5 dl Grädde
1 pkt Saffran
Salt
Chilipeppar
Skär färnkålen i inte för små bitar.
Dela och sen skär upp purjolöken.
Lägg ner färnkålen och purjon i en kastrull med olja och låt den fräsa lite.
Häll i vin, hummerfond, grädde, saffran, salt och chilipeppar (det ska vara lite sting i grytan) och låt allt koka upp och skuda ett litet tag.
Häll i fisken.
Strimmla morötterna och till slut häll i räkorna.
Låt allt blir genomkokt.
Servera med en klick Creme fraisch på.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|