Alla inlägg under februari 2010

Av Dina - 14 februari 2010 21:27

När jag var barn gjorde min mamma risgrynsgröt, grekisk risgrynsgröt. Det ville jag inte ha, jag ville ha svensk. Men så för några år sedan när jag var i Grekland, så hade mamma gjort grekisk risgrynsgröt igen, vid det här laget var det mååånga år sen jag åt det, och plötsligt var den god! Sen dess har jag sagt att jag ska göra den, men aldrig fått tummen ur.

Så idag gjorde jag det, och vet du vad Susanne, det blev jättegott!

  

Av Dina - 14 februari 2010 11:55

Skulle min pappa ha fyllt 69 år.

Våra tankar går till honom hela dagen!

Alltjämt saknad!

  

Av Dina - 13 februari 2010 22:54

Efter att ha sett alla åtta bidrag i något som måste ha varit genom tiderna den längsta delfinalen (kändes det som) så kommer här en sammanfattning:


1. Erik Saade - Han sjöng låten "Manboy" . Och det var nog det som gjorde att jag inte riktigt kunde rösta på honom. Hade refrängen lytt: You can call me boytoy..

Hade jag tagit åt mig och hängt på luren. Miss av textförfattarna! Man kan inte ha en sån sockersöt, juckandes babe sjunga att han är man, det blir ju bara löjligt! Nä, det tilltalade inte alls mina klimakteriestinta hormoner! Det gick allstå bort! Men om jag ska sammanfatta det hela så: "YUMMY!!!"

Och eftersom jag är en god medsyster så sätter jag in en bild på honom så vi kan dräggla tillsammans! :-)

  

2. Dogge och Andra generationen - Ok, jag erkänner, jag är lite svag för balkanmusik, undrar varför...

Den mest medryckande låten i hela programmet. Jag är dock tacksam att ingen annan i Europa, utom Norge och Danmark möjligen, förstår svenska. Texten kunde ha varit skriven utav en 13 åring och det var den på sett och vis, den var ju skriven utav Dogge. Mentalt och verbalt så är det där han står, så går det när man hoppar av skolan i femte klass, Dogge! Och det hjälper inte att du slänger med en cyckel på köpet! Men eftersom nu inte Europa förstår svenska, så tror jag den hade haft en god chans. Men nu gick den inte vidare alls...


3. AnnaMaria Espinosa - Jag var tvungen att skärpa till mig och lyssnade. Det här är ett sånt bidrag som Finland brukar skicka. Micke dissade henne totalt - 0 poäng. Jag var på vippen att ge henne lågt men hejdade mig... Vilken röst! Och hon sjöng med sån känsla att även jag kände hennes smärta i tv soffan! Och när hon stod där i sin svarta klänning så slog det mig; Edith Piaf är död, länge leve AnnaMaria! Och "Innan alla ljusen brunnit ut" så var jag helt såld på denna talang!


4. Highlights and MiSt - Bara att jag fick höra att ett dansband skulle upp på scenen skapade panik. Men precis när jag försökte fly, stoppade jag mig och intalade mig att jag är en mogen människa, sitt ner och lyssna, detta är en tävling. Så så gjorde jag. Gruppen slog igenom på Norrtälje Stadshotell, och efter det här så är det där dom kommer att fortsätta sina uppträdande, får jag hoppas.

Detta var något Tyskland skulle skicka. Hur var dom klädda egentiligen?! Såg ut som Alphaville på 80-talet. Jag har bara en sak att säga dem: Stilpolisen finns, och dom ser er!!


5. Pauline - Kvällens favorit! Cool tjej! Bra röst och hade hon stil! Soullåt, så den skillde sig lite från mängden, men hon gjorde den mycket bra! Eftersom nästan allt sög den här gången så var jag tvungen att ringa på henne, för säkerhets skull.


6. Andreas Johnsson - Att han bemödar sig att sjunga, han låter ju likadan jämt. Man vet vad man får här. Måns uppmanade alla barn att hålla i sina mammor innan Andreas kom ut på scen, men det kan jag berätta för dig, lille Måns, att alla mammor hade redan sprungit iväg och hjälpt Erik att bli torr!


7. Orsa Spelmän - Nej, nej, nej.... Vad är det här?! Jag tror jag tuppar av! Redan vid förra låten hade Oliver gett upp och gått in i sitt rum, han orkade inte se mer! Jag ville nästan göra samma sak nu. Susanne propsade att få sjunga den här på mitt bröllop. Den kommer nog att spelas på många bröllop, men för att vara säker på att den inte gör det på mitt, så kommer jag att gifta mig i den Grekisk ortodoxa kyrkan, där är musik inte tillåten! Tyvärr Susanne, hade jättegärna velat höra dig sjunga den, men... ;-)

Däremot kommer den att bli en långkörare på Svensktoppen. Fin låt, men inte till stora Melodifestivalen fördet är en sak när Alexander Rybak går upp på scen och gör spelmansgiller är det gulligt, men det här.... Går fet bort!

   är det det här vi vill skicka till Europa?

 

8. Hanna Lindblad - Eehum... Vart ska jag börja? Ok, när Madonna gjorde "Vogue" så var det en hit, det var nytt och spännande, dessutom gjorde hon det med stil... Det här var trashigt! Med riskt för att bli någon moraltant, men jag tycker att det ska vara lite mer stil på Mello! Mer eller mindre nakna människor som ålar sig på scenen hör hemma någonannanstans! Detta var vulgärt! Och låten? Lät som ett hopkok av många gamla låtar!


Programledarna var lite mer allerta den här gången.

Dom var nog tvugna till det eftersom Dolph inte var med. Han var saknad men dom skötte sig bra. Parodier är ju Kristines specialité och det gör hon ju alltid bra.

Pausprogrammen lyfte hela den här tävlingen. Var det så att dom satte dom sämsta just idag för att dom visste att folk inte nödvändigtvis skulle välja mello eftersom det är OS också? Jag vet inte, men det var nästan så jag ville ringa och rösta för att Hasch ska blir klassad som läkemedel mot värk, huvudvärk!


Den enda ljuspunkten i sångsammanhang idag var när Glada Hudikteatern uppträdde. Plötsligt såg jag min chans! Om dom får uppträda på dom stora scenerna så måste ju jag kunna beblanda mig med dem. Dom ska åka till New York, och jag med. Inte en chans att dom skulle kunna dissa mig! ;-)

  



Bäst ikväll!

Av Dina - 13 februari 2010 19:08

Biologitimme i småskolan. Ämnet var valar.

Läraren sa att det var fysiskt omöjligt för en val att svälja en människa då valen, fastän den är ett väldigt stort däggdjur, har en väldigt smal hals.


En liten flicka sa då att Jona svaldes av en val.

Irriterad upprepade läraren att en val inte kan svälja en människa; det är fysiskt omöjligt.

Den lilla flickan sa: "När jag kommer till himlen ska jag fråga Jona."


Läraren: "Men tänk om Jona hamnade i helvetet?"


Den lilla flickan: "Då vår du fråga honom."


---------------------------------------------------------------------------------------------


En dagislärare såg på barnen i klassrummet medan de ritade.

Då och då gick hon runt för att titta på deras alster.


När hon kom fram till en liten flicka som arbetade ihärdigt fårgade läraren vad hon ritade.


Flickan svarade: "Jag ritar Gud."


Läraren stannade upp och sa: "Men ingen vet hur Gud ser ut."


Utan minsta tvekan och med blicken kvar på teckningen, svarade flickan: "Det kommer de veta om en liten stund."

Av Dina - 11 februari 2010 17:23

Fick ett reklamblad i brevlådan idag, dom annonserade nya produkter på marknaden.

Jag la direkt märke till en av dem.

Blev alldeles mållös... Jamen självklart! Att ingen har tänkt på det innan?! Så innovativt!


Är vi verkligen så korkade så vi skulle köpa detta?!

Antagligen....

Här kommer produkten vi alla väntat på...:

  

En anti-ageing tandkräm!

"Motverkar fem ålderstecken på tänder och tandkött" står det.

Hur många ålderstecken sitter i munnen?! Hur många finns det överhuvudtaget?! Jag får paniiiiik!!!!

Blaaaa...


Av Dina - 11 februari 2010 08:43

...dåligt jag har sagt om Frälsningsarmén!

Dom är underbara!


Det var inte dom som inte ville sponsra, det var den förbannade Nacka kommun!

Haninge kommun sponsrar deras ungdommar som åker med, men inte Nacka.

Aldig Nacka. Det var samma sak när jag ville skicka barnen på kollo när dom var mindre. Nacka tillhandahåller inte kolloverksamhet, fick jag till svar. Så att kollo skulle kosta mellan 6500 - 8000 per barn. För två veckor. Glöm det!


Men häromdagen, kom ett mail från Frälsningsarmén som sa att dom tar med Oliver för 1000 kr. Dom skjuter i med resten!


Jävla snål Nacka kommun! Sen undrar dom varför Nacka ligger trea när det gäller tonåringar och fylla?! Idioter!


Iallafall, för att återgå till den sympatiska Frälsis. Underbara människor! Trevliga och tillmötesgående! God Bless!

Jag lyfter på hatten för dem.


  

Och som avslutning så tycker jag vi alla stämmer i med "Pärleporten".   


Av Dina - 10 februari 2010 08:51

Det finns en grekisk maträtt som jag inte har ätit på jäääättelänge.

Jag har tänkt på den då och då men inte brytt mig om att göra den.

Jag gjorde den sist när barnen var väldigt små, innan jag fått Oliver, och den gick inte hem då, om eftersom det är dill i den tänkte jag att den går inte hem nu heller hos Micke.

Men så i måndags när jag kom hem, märkte jag att dom inte har skött sig som dom borde, min familj, och igår när jag var och handlade så tänkte jag att jag vill ha den maträtten. Så jag handlade till den. Gick hem och lagade den.


Det var lite rynk på näsan när dom kom hem och tittade ner i grytan. Men ingen vågade säga något då risken för stor diskusion låg och pyrde under ytan. Så dom teg.

Maten blev färdig och jag ropade på dem. Med tunga steg gick dom mot köket, fortfarande tysta, hälde upp minimalt med mat åt sig och satte sig vid bordet.

Själv satt jag och njöt av att dom plågades.

Ibland blir jag så jäkla trött på att ta hänsyn till deras önskemål och behov, känns som det oftast är ganska ensidigt.

Men efter att smakat maten så gick dom och tog om, och om, och det blev inget kvar!

Vilket är ganska trevligt det med för det betyder att jag kan göra om den.

Och maten? Arracas! Gröna ärtor i gryta med kyckling.

  

Mat
Av Dina - 9 februari 2010 14:45

Igår hade jag date med Susanne efter jobbet.

Vi skulle träffas vid G:a Stan för att inta en gemensam middag.

Vi träffas på tok för sällan numera så vi har alltid mycket att prata om.

Igår valde vi Michelangelo som ligger på Västerlånggatan.


Det var min favvorestaurang på 80-talet.

Där åt jag middag med Bon Jovi. Eller, nja, vi hamnade bredvid varandra. Jag, Liselotte och Bon Jovi med hela hans band. Mycket trevliga männikskor och jag hade säkert haft mer spännande saker att berätta om jag inte varit i 8:e månaden... :-/ *ler*


Maten på Michelangelo gör dig inte besviken, inte heller deras viner.

Till efterrätt åt vi en Tiramisou. Om jag någon gång drunknar så hoppas jag det blir i just Tiramisou. Den var ljuvlig!


Restaurangen går i Italiensk stil. Målningar och kakel påminner om Roms storhetstid, eller....?

Det här är vad vi hade i ögonhöjd när vi skulle äta...

Lite lustigt men kul. Det gav upphov till mycket fnitter. Jag trodde iallafall att italienarna var lite mer än så...  ;-)

Men det var en fin målning när man såg helheten.

  


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Translate


Skapa flashcards