Alla inlägg under mars 2009

Av Dina - 22 mars 2009 23:32

En mycket överfröfriskad man kommer ut från Nacka Forum och går mot busshållsplatsen. Trottoarkanten är väldigt hög, och eftersom han inte vet vart han har fötterna så trampar han fel, haller handlöst och slår huvudet i trottoarkanten så att det studsar till och han tuppar av för några sekunder. Jag och två till rusar fram till honom för att se hur han mår och ser att han också har spräckt ögonbrynet i fallet. En av dem som står där får upp en servett och trycker det mot hans ögonbryn medans jag ringer 112 efter en ambulans. Vid det här laget hade mannen återfått medvetandet och kvittrar för fullt eftersom han har tre kvinnor runt sig som tar hand om honom...:-)

Kvinnan på larmcentralen frågar om jag tror att mannen är påverkad och jag svarade att han var det, men att dom ändå måste skicka en ambulans eftersom han slog sig i huvudet så han svimmade.

Men när hon hörde att mannen var alkoholpåverkade avbröt hon mig samtidigt som hon slutade lyssna och sa kort: "Jag kopplar dig till polisen."

Jag: "Han behöver en ambulans inte polis....!"

Omkoplingssignal i luren sen svarade en polis...

Jag försökte igen tala om för honom att idioten på larmcentralen har kopplat fel och att jag behöver en ambulans, men i samma veva kom en polisbil.

Poliserna klev ut ur sin bil, gick fram till oss, tittade på den berusade mannen och konstaterade att han var alldeles för skadad för att dom ska kunna ta med sig honom så dom ringde efter en abulans...

Vid det här laget hade det gått 15-20 minuter.

Jag kokade. Vad fan tror dom? Bara för att det var en "A-lagare" så ska han inte tas omhand om på samma sätt som vem som helst?!

Så ruttet! En stor tistel till kärringen på sos-alarm!

Alla ska ha rätt till samma behandling och bemötande oavsett hur ditt liv ser ut.


(Men regeringen har kanske satt upp en norm för det med, eller vad tror du Sus? ;-) )

Av Dina - 19 mars 2009 08:02

Tänk att vår regering är så sjukkunnig. Fantastiskt tycker jag. Dom vet precis hur lång tid en människa behöver vara sjuk vid sjukdom. T ex "gått in i väggen" - två veckor.

Och nu, pensionärer få alldeles för mycket mediciner. Det är rätt, det är alldeles för lite koll och DET måste styras upp eftersom när en person som bott hemma och har besökt vårdcentralen och sen flyttar till ett boende får en ny läkare och nya mediciner utan att dom gamla egentligen ses över.

MEN, nu hade regeringen åsikter om att äldre människor får för mycket antidepresiva läkemedel. BULLSHIT skulle jag vilja säga!

Tänkt dig själv, din äkta hälft sen 50 år tillbaks har gått bort, du får inte längre bo kvar i det hem ni har levt i utan hamnar på ett ställe som du själv oftast inte alls har valt, ditt bohag placeras ut hos släkt eller hamnar i ett förråd. Andra människor bestämmer nu när du ska upp, äta och sova.

Och du ska vara glad?!

Tycker vår regering att det är ok att gamla människor ska gå omkring i korridorerna på sitt boende och ropa på sin man/fru, fråga vart utgången är eftersom dom vill hem. Det måste ju vara mycket bättre att ge dem medicin som gör att dom åtminnsonde trivs i sin vardag. Det är väl en rättighet som gammal att få känna lugn och harmoni?

Och jag kan tala om att läkarna är redan nu mycket försiktiga med att skriva ut psykofarmaka.

Och, om det är någon som undrar, så är jag för mentalsjukhus också!

Av Dina - 18 mars 2009 22:12

Idag var det strålande sol och så gott som molnfritt.

Underbart tyckte jag eftersom jag hade bokat in mig på en sen lunch med Yvonne med en uppfriskande promenad som avslutning. Så jag klädde mig efter väder, och för att riktigt få in vårkänslan så tog jag på mig vårjackan. Big mistake! Jag glömde att Sverige ligger granne med Nordpolen, och vindarna därifrån är iskalla! Så mellan tuggorna funderade jag på vilka krämpor jag skulle ta till med för att slippa promenaden. Men när vi kom ut från Tabac så kom vi ut på läsidan och solen låg på där och plötsligt var det lite behagligt så vi bestämde att ta en promenad i Gamla Stan. Big mistake 2, solen tar sig inte in mellan husen och dessutom ligger stan omgärdad av vatten vilket i sin tur gör att vinden blåser kallare, åtminstonne känns det så. Men vi tog oss igenom gamla stan mot Kungsträdgården och solen, trodde vi, jodå, visst var det sol där och svinkallt.

In fort som tusan i ett kafé där och drack en varm kopp te.

När den var slut undrade vi vart vi skulle gå nu, men vi kom på att Gallerian var ett utmärkt ställe att fortsätta vår promenad på. Så vi gick dit.

Gick in i några affärer och ögonshoppade. Jag ville se vad som fanns på marknaden eftersom jag snart ska på Max´studentmiddag och har som vanligt inget att sätta på mig. I en affär så hittade jag en mycket fin klänning, jag fastnade för den på en gång. Jag tog en stl 38, för det måste jag ju komma in i, men eftersom klänningen var ganska figursydd och min byst på tok för stor så tog jag fram också en stl 40. Tittade på den och tänkte att den var nog för stor men tog den ändå.

Jag fick inte upp dragkjedjan....:-(

Jag förbannade Gallerian och alla dess kläder och gick och köpte mig ett par öghängen istället. Dom kom jag iallafall i!

Av Dina - 15 mars 2009 18:40

Ungefär så känner jag mig.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jäkla PMS!

Har gjort middag och Micke har satt på en bra film på TV:n, hela familjen sitter där och äter och det gjorde jag med, en liten stund.

Men egoisterna i min familj vill ha mys och då tänder man en brasa...

Jag kan inte sitta i sån värme!!! Jag förångas!!

Så, resten av min jädra familj sitter och tittar på filmen, jag är förpassad till sovrummet, som ligger längst bort i huset, och nu sitter jag här på sängen och svalkar mig.

Men jag ska ge igen... Jag ska öppna fönstret så fort Micke har somnat... *hånflin*

Han hatar kyla, för mig har den blivit en vän. Som en inhalatior för en astmatiker...

Vänta dom bara, dom vet inte vem dom har att göra med.... Moahahaha...

Av Dina - 15 mars 2009 16:33

Oliver, alla som känner honom vet att han ser sig som jordens medelpunkt. Ja, så som alla skorpioner gör.

Han hade fått i hemuppgift att skriva om en frihetskämpe.

Och han frågade vad det innebar på kvällen och jag berättade lite kort om Martin L King, Dalai Lama och Che Geuvara.

Efter lite eftertänksamhet sa han: Man kan faktiskt också säga att jag är en frihetskämpe.

" Jasså, på vilket sätt då? " undrade jag-

"Jo, för när lärarna försöker hålla fast mig i skolan så försöker jag slå mig fri, det gör mig också till  en frihetskämpe...!"


Naturligtvis min son, nu är vi tillbaks till dig igen, allt är som sig bör. :-)

Av Dina - 14 mars 2009 09:01

Idag fyller Max 19 år!

Och i mitt hem så har vi som tradition att väcka jubilaren med tårta, kaffe och o´boy. Och det ska alltid vara daimtårta el chokladtårta från Allmondo, tror jag att det heter. Jag kan tala om att jag äter inte deras tårtor mer!

Ja, förutom vissa mornar då...

När Oliver fyllde år frågade jag om vi inte skulle prova någon annan tårta, men nej.

Men det gäller bara när vi grattar varandra på morgonen vid 06:00 tiden. Idag är det lördag, alltså sover dom säkert ruset av sig och vaknar inte så tidigt.

Så jag tänkte ta mig ner till Friskis & Svettis och gå på dansen, därefter så köper jag färska nybakade frallor och sen går jag hem och lagar en god frukost, väcker dom så dunbollarna ( :-/ ) och ikväll efter maten som Max har valt äter vi Cheesecake som jag gjorde iordning igår. Ser fram emot det!

Av Dina - 13 mars 2009 17:08

Jag lyckades äntligen få en plats på dansen nere på friskis och svettis.

Fasiken vad kul det var! Mycket högt tempo och många rörelser, fick in ett par stycken max, men det var kul. Det är danssteg/kombinationer, allt från Chalston till Hip Hop via afrikanska moves...

Jag skrattade mig igenom hela passet, mest när jag vände på mig och fick se mig själv i spegeln: "Oh, my God!"

Men jag bjuder på det! Och jag är generös, jag bjuder på det igen på lördag förmiddag, då jäklar ska det dansas! :-)

Av Dina - 12 mars 2009 09:47

Där kom den, som ett brev på posten..... Smärtan...:-(

Igår skulle jag visa mig duktig. Jag gick till jobbet. Jobbade 14-21:30 och sen gick jag hem också.

Idag kan jag knappt stå upp. Min häl gör så jäkla ont. Den har ju aldrig blivit 100% bra sen jag hade problem med bägge mina fötter. Och jag som är ledig idag och skulle fixa så mycket. Typiskt!

Men Micke ska sjutsa mig till forum så jag kan köpa inlägg. Blä. Har order av ortopeden att alltid ha såna i skorna, men den lilla valpen vi hade här förut tuggade sönder den ena så då kastade jag dem.

Och bara för att jag var så duktig igår så slängde jag i mig 6 mackor när jag kom hem. Man blir faktiskt hungrig av motion!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards